Acoperis “viu” pe cladirea Agentiei de Mediu

Primul acoperis verde “a rasarit” pe acoperisul Agentiei pentru Protectia Mediului si a fost realizat de membrii Clubului Ecologic Bios.

Inaugurat printr-un picnic simbolic, acoperisul verde de la Sibiu are o suprafata 50 de metri patrati, iar costurile pentru realizarea acestuia s-au ridicat la peste 7.000 de lei. “Aceasta e o metoda destul de des folosita in strainatate, datorita multiplelor beneficii pe care le aduce: reducerea costurilor cu incalzirea, iarna, si racirea camerelor, vara, rezistenta la vant sau cresterea duratei de viata a membranei acoperisului”, explica Dumitru Ungureanu, managerul proiectului.

Strategie de promovare

“Pamantul si iarba au fost puse pe o membrana speciala, prin care nu trece apa. Mai mult, sub stratul de sol am instalat un sistem de protectie, care impiedica patruderea radacinilor. Practic, asta a fost si partea cea mai grea a proiectului, deoarece in Romania inca nu exista foarte multe firme care sa aiba sisteme”, adauga Ungureanu. Membrii Clubului Bios pregatesc o strategie pe care o vor inainta Ministerului Mediului pentru realizarea unor proiecte asemanatoare. “Vom cere acordarea unor subventii de la stat sau diminuarea impozitelor pentru cei care aleg un astfel de acoperis”, arata Dalia Orlandea, membra a clubului.

“Vom cere acordarea unor subventii de la stat sau diminuarea impozitelor pentru cei care aleg un astfel de acoperis.”
Dalia Orlandea membra a clubului Bios

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente