Pe acoperisul fabricii de condimente a Supremia Group este un parc fotovoltaic de 1 MW.
Exemplul Supremia este replicat insa in multe alte cazuri. Ferme de vaci, de porci sau de pui alegand sa faca pasul spre productia de energie regenerabila.
„Investitia in proiectul solar, care s-a ridicat la suma de 1,25 miloane de euro, a fost finalizata la jumatatea lunii august 2013, data la care parcul solar a fost si dat in folosinta. Avem aproape 4.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperisul fabricii de la Alba Iulia, iar perioada de amortizare a investitiei este intre 4 si 6 ani, in functie de conditiile meteo”, spun reprezentantii companiei.
Supremia Grup este o afacere pornita de Mihaela Bara si Levente Bara si care anul trecut a terminat cu o cifra de afaceri de 32 de milioane de euro si care, pentru anul acesta, isi propune un salt de 10%. Supremia produce condimente si ingrediente alimentare, printre care mixuri, arome, membrane sau stabilizatori alimentari.
Pe unele segmente din aceasta piata Supremia este in competitie cu Puratos, Rompak sau Fuchs. Produsele Supremia ajung si la export in special in Europa (Germania, Danemarca, Turcia, Ungaria sau Austria), dar si pe alte continente. Conform celor mai recente informatii transmise de companie, valoarea exporturilor a fost anul trecut de 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), adica 14% din cifra de afaceri.