Acord pentru dezvoltarea de proiecte pe biomasa

0
362
Biomasa a atras deja investiţii de 70 mil. € şi atenţia antreprenorilor

Acord pentru dezvoltarea de proiecte pe biomasa

ENEL GREEN POWER, GENERALI SI TERRAE FINALIZEAZ? UN ACORD PENTRU DEZVOLTAREA DE PROIECTE PE BAZ? DE BIOMAS?

  • Compania pentru energii regenerabile a Grupului Enel si grupul financiar de asigurari finalizeaza achizitionarea a 15% fiecare din capitalul Terrae.

  • Partenerii vor promova dezvoltarea de proiecte pentru generarea de energie din biomasa produsa la nivel local.

Roma, 6 iunie 2011 – Enel Green Power si Generali au finalizat un acord cu Terrae, companie specializata in dezvoltarea si imbunatatirea sectorului sfeclei si al zaharului, si cu Asociatia Nationala a Cultivatorilor de Sfecla (ANB), conform caruia cele doua companii obtin fiecare o participatie de 15% in Terrae.

Tranzactia ofera asadar 30% din capitalul social al companiei ce urmareste promovarea si dezvoltarea de proiecte pentru generarea de energie din biomasa produsa la nivel local.

Achizitiile urmeaza acordul semnat intre parteneri pentru promovarea in comun a proiectelor de generarea a energiei din biomasa, reunind trei arii importante intr-o singura entitate: sectorul agricol, pentru productia biomasei; sectorul industrial, pentru generarea de energie; si sectorul financiar, pentru asigurarea suportul financiar necesar pentru investitii.

Devenind actionar si partener industrial al Terrae, Enel Green Power va obtine acces direct in industria agroenergetica, cu importante sinergii legate de furnizarea de biomasa, si la expertiza asociatiilor si consortiilor agricole in domeniul culturile de biomasa.

Conform acordului, Enel Green Power va primi un pachet de actiuni in companiile ce vor fi create special pentru a dezvolta proiecte industriale la scara larga.

Planul de afaceri al Terrae se concentreaza in special pe construirea si operarea de centrale pe biomasa in baza unor acorduri industriale, oferind in acelasi timp posibilitatea de a dezvolta proiecte ce implica alte tehnologii de energie regenerabila, inclusiv initiative experimentale.

Terrae va continua procesul de plasare a actiunilor ramase, respectiv 18% din capitalul social. ANB iti pastreaza participatia de 41%, confirmand rolul cheie al sectorului agricol in strategia Terrae referitoare la utilizarea biomasei drept materie prima pentru generarea de electricitate.

Asa cum a subliniat presedintele Federico Vecchioni, „Terrae este un exemplu concret si inovator de integrare a industriei agricole cu cea energetica. Ofera operatorilor din sectorul agroindustrial oportunitatea de a diversifica si controla costurile de productie.”

„Incheierea acestui acord demonstreaza intentia Enel Green Power de a dezvolta biomasa produsa local”, a declarat Francesco Starace, director general executiv al EGP. „Lucram deja la planul de afaceri ce se concentreaza pe dezvoltarea de centrale mici si mijlocii in intreaga tara, bazate pe biomasa producatorilor locali. Consideram ca asigurarea de resurse locale va contribui la dezvoltarea zonelor din jurul centralei, incurajand culturile eficiente din punct de vedere energetic si exploatarea de materii reziduale rezultate in urma activitatilor obisnuite de productie.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.