Actiune de colectare a deseurilor electrice, electronice, electrocasnice in Iasi

Actiune de colectare a deseurilor electrice, electronice, electrocasnice in Iasi
Actiune de colectare a deseurilor electrice, electronice, electrocasnice in Iasi

In perioada 3 – 5 aprilie, ECOTIC organizeaza o noua campanie de constientizare si colectare a deseurilor, denumita “Zilele Reciclarii in orasul Iasi!”. Initiativa face parte din seria de 30 de campanii locale ce sunt desfasurate la nivel national si sunt intitulate generic “Zilele Reciclarii in orasul tau!”. Actiunile fac parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, proiect dezvoltat de catre Asociatia ECOTIC prin contributia instrumentului LIFE+ al Uniunii Europene.

Tombola cu premii
In cele trei zile, locuitorii orasului Iasi vor putea vizita Caravana ECOTIC, o expozitie mobila pe patru roti a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Aceasta va fi amplasata in Piata Palatului Culturii si va fi deschisa in intervalul orar 10:00 – 18:00. Cetatenii vor putea participa si la doua tombole: una dedicata deseurilor de echipamente electrice si electronice si una pentru becuri si neoane. Pentru fiecare deseu predat se ofera un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicata DEEE va avea ca premii 3 tablete Utok, iar tombola dedicata becurilor si neoanelor, o tableta Samsung.

Actiuni in scoli
In cadrul programului „Zilele ECO in Scoala ta!” au fost vizitate peste 74 de scoli din 15 orase, urmand ca pana in iunie 2016 sa se atinga un numar de peste 200 de scoli la nivel national. In Iasi, caravana vizeaza Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”, Scoala “Alexandru cel Bun”, Scoala “B.P. Hasdeu”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Liceul Pedagogic “Vasile Lupu”, Scoala “George Calinescu”, Scoala “Carmen Sylva” si Scoala “Gh.I. Bratianu”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Iasi, Agentiei pentru Protectia Mediului, SalubrIS, Dedeman si Recolamp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *