Actiune de colectare frigidere, masini de spalat, televizoare si alte electonice vechi la Suceava

Concurs de colectare a deseurilor electronice, destinat companiilor
Actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice la Suceava

La campania de anul trecut, de la locuitorii municipiului resedinta s-au adunat 7 tone de aparatura electrica si electronica uzata

La finele acestei saptamani, Primaria municipiului Suceava, in parteneriat cu Rorec Romania, organizeaza o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice. Viceprimarul Lucian Harsovschi spune ca sucevenii pot scapa de aparatura veche sau defecta intre orele 9.00 si 16.00, singura conditie fiind ca localnicii sa se deplaseze la unul dintre cele 6 centre de colectare organizate pe raza urbei. Este vorba despre cele respectiv din cartierele Obcini (Alimentara), „George Enescu” (Curcubeul), Burdujeni (piata agroalimentara), Itcani (parcul Garii de Nord), precum si de la Piata agroalimentara centrala si de langa la Primarie (parcul „Vladimir Florea”). In parteneriat este atras si Inspectoratul Scolar Judetean, in ziua colectei, cate un profesor si doi elevi urmand a informa populatia cu privire la obiectivele campaniei.

Pentru a stimula participarea, cei doi parteneri organizeaza si un concurs cu premii, Rorec oferind participantilor 3 frigidere si 5 cuptoare cu microunde, 5 DVD playere, doi roboti de bucatarie si 10 cafetiere. Sucevenii care predau deseuri de echipamente electrice si electronice vor primi cate un cupon, cealalta parte a talonului urmand a participa la o extragere ulterioara. „Este a doua oara cand se ofera premii pentru cei care predau DEEE si fac apel la populatie sa arunce ceea ce nu mai folosesc pe acasa. In primul rand acestia scapa de harburi, pot castiga si un premiu si, in plus, este prevenita poluarea mediului”, a declarat viceprimarul Lucian Harsovschi, adaugand ca persoanele care vor sa fie ajutate pot suna la numarul de telefon 0753/616.244. In perioada premergatoare colectarii propriu-zise, in promovarea actiunii se implica voluntari de la scolile si colegiile din prejma locurilor anuntate, care vor imparti materiale promotionale constand in pixuri, sepci, tricouri si pliante.

La campania din 18 iunie de anul trecut, de la locuitorii municipiului resedinta s-au adunat 7 tone de aparatura electrica si electronica uzata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *