În judeţul Vaslui nu există comună unde deşeurile şi resturile menajere, să nu fie aruncate la întâmplare
In judetul Vaslui nu exista comuna unde deseurile si resturile menajere, sa nu fie aruncate la intamplare

In judetul Vaslui nu exista comuna unde deseurile si resturile menajere, sa nu fie aruncate la intamplare. Edilii se recunosc invinsi de lipsa de educatie a unor cetateni din comune care arunca la adapostul intunericului, gunoaiele, unde nimeresc. Comisarii Garzii de Mediu au dat avertismente, amenzi si au trasat planuri de masuri. „La noi in comuna s-au gasit deficiente, recunosc. E vechea problema ca lipsesc platformele de gunoi. Lumea inca nu a inteles cum e cu gestionarea deseurilor si se duce noaptea pe furis si arunca pe unde vrea gunoaie. Aproape saptamanal facem traseul Rosiesti – Gara de strangem de pe marginea soselei gunoaie ca omul este inca inconstient , nu stie ce inseamna civilizatie”, ne-a spus Constantin Postolache primarul Rosiesti. Comisarii Garzii recunosc ca nu e o situatie prea imbucuratoare.

„N-as putea sa va spun ca este o situatie imbucuratoare. Au fost sanctionate cu avertisment toate unitatile administrative teritoriale si am dat sase sanctiuni de cate 5.000 de lei fiecare”, ne-a spus Adrian Jecu, prim comisar la Garda de Mediu. In topul zonelor unde curatenia lasa de dorit conduc atat comune din jurul Vasluiului cat si din zona Barladului. „La Feresti a fost jale. Apoi probleme au fost si la Valeni si Pogana. In urma solicitarii prefectului am revenit in aceste zone dupa ce fusesem deja si erau trasate sarcini concrete. Am constatat cu neplacere ca nu se facuse nimic din ce am spus noi”, ne-a mai spus Jecu.

Comisarii Garzii de Mediu vor relua seria controalelor dupa data de 15 iunie, dupa ce se va termina cu alegerile. Comisarii sunt convinsi ca vor avea probleme acolo unde primarii vor fi schimbati si nu va exista o continuitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here