Actiune de comemorare Greenpeace, la un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima, din Japonia

Actiune de comemorare Greenpeace, la un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima, din Japonia

Greenpeace Romania a organizat luni, 5 martie, la intrarea in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, o actiune de comemorare, la un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima, din Japonia. Tot luni, Greenpeace a facut publice rezultatele unui sondaj de opinie referitor la construirea de noi reactoare in Romania, la un an de la dezastrul nuclear japonez.

 

Conform sondajului, 62% din romani sunt impotriva construirii de noi reactoare, cu 10% mai mult decat in 2010, cand Greenpeace a realizat un sondaj similar.

„Le cerem factorilor de decizie din Ministerul Economiei sa tina cont de dorinta celor pe care ii reprezinta si sa elimine din strategia energetica nationala proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda”, declara Ionut Cepraga, coordonator de campanii Greenpeace.

Actiunea de luni face parte dintr-o serie de activitati ce marcheaza un an de la dezastrul nuclear din Japonia, impreuna cu publicarea raportului „Lessons from Fukushima”, cu lansarea unei harti interactive cu toate cele peste 400 de reactoare nucleare din lume si cu o galerie foto cu imagini din Fukushima.

Simultan, Greenpeace a organizat actiuni similare in peste alte 20 de tari din lume.

Pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovita de un cutremur devastator, care a declansat un tsunami. Acesta a lovit coasta estica a Japoniei si a afectat grav centrala nucleara de la Fukushima Daiichi, declansand cel mai grav dezastru nuclear dupa cel de la Cernobil, din 1986.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *