Actiune de populare cu peste a lacului Bacau

Actiune de populare cu peste a lacului Bacau

Lacul Bacau este, de ieri, mai bogat cu o tona de peste. Acest fapt se datoreaza Centrului Regional de Ecologie (CRE) Bacau, care a desfasurat inca o actiune de populare a lacului, de aceasta data cu puiet de crap.

Pestele a fost adus de la o ferma piscicola din judetul Iasi cu o autoutilitara dotata cu doua hidrobioane prevazute cu instalatie de oxigenare, fiecare recipient avad o capacitate de trei metri cubi. “Se impunea o astfel de actiune, in conditiile in care, anul trecut, cand a fost golit lacul pentru lucrarile de amenajare a digului, s-a pierdut o mare parte din populatia de peste”, a declarat Gabriel Gritcu, reprezentantul CRE.

Reamintim ca, in primavara, a mai avut loc o astfel de actiune, de refacere a resurselor acvatice vii, cand in lac au fost aduse circa 2,5 tone de carasi.

Aceste actiuni se inscriu intr-un program de promovare a pescuitului sportiv derulat de Primaria Bacau. “Proiectul de populare a Lacului Bacau va continua si in perioada urmatoare cu suplimentari de peste. Avem o promisiune de la Hidroelectrica, de unde speram sa aducem o tona de crap”, a completat Gritcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *