Activitatile de forare, “sigure si responsabile” fata de mediu

Activitatile de forare, "sigure si responsabile" fata de mediu
Activitatile de forare, “sigure si responsabile” fata de mediu

Compania Chevron precizeaza ca din noiembrie 2013 si pana in ianuarie 2014 a desfasurat o campanie de informare a locuitorilor din zona Pungesti.

In legatura cu incheierea forajului de explorare pentru gaze de sist la Pungesti, judetul Vaslui, Chevron precizeaza ca acesta s-a incheiat luna trecuta.

Intr-un comunicat remis Radio Romania Actualitati, compania subliniaza ca prioritatea sa a fost asigurarea desfasurarii acestor actiuni intr-un mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator, potrivit acordurilor de mediu primite.

Acelasi document mai arata ca din noiembrie 2013 si pana in ianuarie 2014, Chevron a desfasurat o campanie de informare a locuitorilor din zona, in cadrul careia echipele sale au vizitat peste 2.250 de familii.

Invitat la Radio Romania Actualitati, consilierul stiintitfic la Comitetul National roman al Consiliului Mondial al Energiei, Alexandru Patruti, a explicat ca procedura de explorare cuprinde mai multe etape:

“Forajul executat de Chevron la Pungesti reprezinta o etapa din faza de explorare. Dupa executarea forajului, Compania urmeaza sa analizeze probele prelevate si sa interpreteze datele obtinute in urma carotajelor geofizice efectuate in sonda. Acest foraj va fi abandonat, dupa care, functie de rezultatele obtinute, programul de explorare poate continua”, a explicat Alexandru Patruti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente