Acum poti sa adopti copaci prin SMS la 848!

De cele mai multe ori in activitatea mea pentru dezvoltare durabila, dupa ce am trecut de ignoranta, m-am lovit de neputinta oamenilor: “nu stiu ce as putea face eu…”, “sunt prea mic sa conteze ceea ce fac eu…”. Si de ani de zile imi concentrez eforturile pe 3 directii: educatie – sa renuntam la scuza ca nu stim despre ce e vorba, cautare, strangere si diseminare de informatii practice – sa indepartam limitarea ca nu stim ce se poate face si organizarea de proiecte, activitati pentru cat mai multi, in care se poate vedea impactul extraordinar al efortului colectiv.

Asa s-a nascut acum mai mult de 2 ani de zile ViitorPlus, o asociatie non-profit dedicata punerii in practica a conceptului de dezvoltare durabila, alaturi de prieteni si alti “idealisti” 🙂 Iar “Adopta un copac” este unul din proiectele noastre despre care vreau sa va vorbesc azi si unde puteti sa va implicati si voi!

Prin proiectul “Adopta un copac!” ne propunem sa impadurim un teren agricol degradat de 39 ha in Comuna Valcelele, judetul Calarasi. Acest judet este unul dintre cele mai slab impadurite 4 judete ale tarii (4% rata de impadurire comparativ cu 20% media pentru campie).
Se estimeaza cresterea a minim 15.600 de arbori pe suprafata respectiva si un buget de 10 euro/arbore pentru acoperirea costurilor totale ale proiectului pe durata a 6 ani de zile (pt fiecare arbore ajuns la maturitate sunt necesare plantarea a aprox. 10 puieti si activitati de ingrijire bianuale). Pe langa beneficiile de mediu si economice locale, aceasta padure va stoca in 50 de ani pana la 16.000 de tone CO2, contribuind la combaterea schimbarilor climatice, in beneficiul comunitatii globale.
Pentru participarea la plantarea si cresterea acestei paduri adopta un copac sau mai multi si/sau vino la plantare!

Cum se adopta:
Pentru fiecare copac
– trimite 5 SMS-uri la 848 (2 euro/sms in retelele Vodafone, Orange si Cosmote)
sau doneaza:
– 35 RON (in contul in RON: RO61RNCB0085043951700001) sau 10 EUR (in contul in EUR: RO34RNCB0085043951700002)
cu mentiunea “Pentru Campania Adopta un copac”.

Pana acum, am plantat 4 ha de padure in primavara cu fondurile stranse din decembrie pana in martie. Mai avem 35 de ha de plantat pentru toamna, care depind de aceasta campanie de vara la care si tu poti ajuta. Plantarea celor 4 ha a fost posibila datorita “adoptiilor” realizate de peste 20 de organizatii si 140 de persoane. In Romania sunt aproape 3 milioane de ha de teren agricol degradat care ar trebui impadurite. Haideti sa creem impreuna exemplul pentru alte comunitati si organizatii care sa faca posibila o schimbare in mai bine in jurul nostru, in toata tara!

Toate detaliile despre proiect le gasesti pe pe www.viitorplus.ro.

Teia Catana
Presedinte ViitorPlus- asociatia pentru dezvoltare durabila
“The future belongs to those who belive in the beauty of their dreams”

Articolul precedentSometra, zina neagra cu coasa pe umar
Articolul următorPlaneta in flacari

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente