Acumulatori reincarcabili in locul bateriilor clasice

Acumulatorii reincarcabili prin port USB sunt disponibili si in Romania. Acumulatorii USB Cell pot fi incarcati oriunde, direct de la portul USB al calculatorului sau al laptopului.
acumulatori
Bateriile reincarcabile prin port USB, produse de compania britanica Moixa Energy Holding, prezinta avantajul gradului mult mai mare de portabilitate.

Acumulatorii USB arata la fel ca o baterie obisnuita, dar unul din capete poate fi conectat la un port USB. Aceste produse sunt prezente si pe piata din Romania, costul unui set de doua astfel de baterii fiind de aproximativ 65 de lei.

In prezent aceste baterii sunt disponibile numai in format AA/R6 si pot fi utilizate pentru telecomanda, periuta de dinti electrica, jucarii sau MP3 playere.

In ceea ce priveste durata de viata a acestor produse, USB Cell pot fi reincarcate de pana la 500 de ori. Reincarcarea bateriilor dureaza aproximativ cinci ore.

Tinand cont de faptul ca un set de doua baterii obisnuite costa aproximativ 5 lei, folosirea de 500 de ori a acumulatorilor reincarcabili duce la economisirea a aproximativ 2.450 de lei.

Deseuri toxice

In plus, folosirea bateriilor obisnuite in locul acestor acumulatori duce la cresterea cantitatii de deseuri de astfel de echipamente. In Romania, peste 40 de milioane de baterii sunt puse pe piata in fiecare an.

Pentru ca nu avem un sistem de colectare, cele mai multe dintre ele ajung sa fie arse impreuna cu alte deseuri, aruncand in aer cantitati impresionante de substante toxice.

2.450 de lei pot fi economisiti prin utilizarea bateriilor reincarcabile prin port USB in locul celor clasice

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente