Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) trebuie sa colaboreze cu o institutie politieneasca pentru combaterea braconajului piscicol in Delta Dunarii

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) trebuie sa colaboreze cu o institutie politieneasca pentru combaterea braconajului piscicol in Delta Dunarii, considera prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, Iuliana Olteanu, in contextul in care inca de anul trecut ARBDD asteapta o decizie din partea autoritatilor nationale privind stabilirea unei singure institutii care sa actioneze in domeniu.
“Este adevarat ca numarul mare al institutiilor cu atributii in combaterea braconajului piscicol nu a dus la rezultate pozitive si nici la combaterea efectiva a acestui fenomen. Din punctul de vedere al parchetelor, noi nu vedem un control eficient efectuat de o singura institutie. Obligatoriu, ARBDD trebuie sa lucreze si sa colaboreze cu o institutie politieneasca”, a declarat ieri pentru Agerpres prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea, Iuliana Olteanu.
Anul trecut, parchetele tulcene au inregistrat 362 de cauze penale in ceea ce priveste braconajul piscicol in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, au intocmit 42 de rechizitorii, iar in 288 de cauze s-a dispus aplicarea dispozitiilor articolului 18, indice 1, avand in vedere cantitatile mici de peste si de unelte interzise pe care le detineau.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente