Adrian Paunescu isi cumparase casa la Rosia Montana

0
505

Putina lume stie ca poetul Adrian Paunescu avea o casa de vacanta in Muntii Apuseni, mai precis la Rosia Montana. Este vorba despre o constructie batrineasca, mica si ascunsa bine de privirile trecatorilor, intre citiva copaci si arbusti, in dosul unui deal pietros, la capatul unui drum neasfaltat, la o distanta considerabila de centrul comunei cunoscute mai mult pentru bogatiile din subsol.

Poetul nu a ales aceasta locatie pentru bogatie, ci probabil pentru izolare. „Este o zona foarte frumoasa. Cred ca oricine si-ar dori sa poata petrece citeva zile aici, departe de agitatia orasului. Nu ma pricep, dar probabil ca aici este numai bine pentru artisti”, isi da cu parerea un localnic, care nu a aflat inca despre cine este vorba. In vecini, aflam mai multe detalii. „Ii o casa alba si mica, aci pe drumu” asta, la vreo doua sute de metri de la drumu” asfaltat. Ultima casa pe stinga, sub munte”, ne indruma un barbat. Chiar daca unii dintre localnici cunosc proprietarul casei, nimeni nu s-a apropiat sa aprinda o luminare, iar casa sta ascunsa, ferita de privirile celor care se agita prin preajma.
Putine informatii
Oamenii stiu putine si spun si mai putine, poate de teama sau poate pentru ca nu ii intereseaza foarte mult cine si de ce a devenit consateanul lor.
Prin sat, lumea a auzit de Adrian Paunescu, dar nu stie nimeni ca poetul a avut vreo legatura cu localitatea lor. „Am auzit de la televizor ca a murit. Dumnezau sa-l ierte. Aci la noi nu o fost niciodata. Adica numa” pe vremea lu” Ceausescu daca o fi fost, da” nu cred”, sint convinsi oamenii. Vestea se raspindeste insa destul de repede asa ca se gasesc si oameni care sa stie mai multe. „Acuma de cind cu proiectu” asta cu auru” o luat-o. Probabil ca sa zica lumea ca se implica si el. Cine stie. Nu cred ca a venit decit o data sau de doua ori, da” o fost retras. Nu o venit prin sat sa-l vada lumea sau sa faca mare taraboi ca cine ii el”, povesteste un alt rosian ocupat cu treburile casei.

„Este casuta aia mica si alba, din spatele bradului. E ascunsa bine. Io nu l-am vazut pe aici, dar povesteau oamenii ca a venit odata sau de doua ori. Casa nu a cumparat-o el. I-a luat-o fius-o. El venea mai des. A fost de 4-5 ori de cind a luat-o, acum … citiva ani”

spune femeia care reprezinta probabil cea mai apropiata vecina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.