Aerul conditionat poate cauza stop cardiac

Aparatul de aer conditionat poate duce la aparitia stopului cardio-respirator, atunci cand nu este utilizat corespunzator, atentioneaza medicii. Ce este mit si ce este realitate in folosirea aerului conditionat ne spun specialistii.aerul conditionat

Diferenta mare de temperatura poate cauza stop cardiac – ADEVARAT

Specialistii atentioneaza asupra riscului care poate aparea atunci cand aparatul de aer conditionat este setat la o temperatura mult prea scazuta fata de cea de afara.

„Nu este bine ca diferenta de temperatura dintre interior si exterior sa fie mai mare de 5-6 grade. Daca temperatura din camera este foarte scazuta, atunci cand iesim afara si este canicula, riscam sa intram in soc termic si chiar sa facem stop cardio-respirator”, atrage atentia dr. Cezara Danciu.

Este bine sa folosim aerul conditionat inainte de 1-2 ore de culcare – ADEVARAT

„Inainte de a ne culca este chiar indicat sa utilizam aerul conditionat. In acest fel, camera se aeriseste foarte bine, se racoreste si, astfel, putem sa ne odihnim mai bine decat atunci cand este cald”, a declarat pentru REALITATEA.NET, dr. Cezara Danciu, medic specialist ORL la Spitalul Clinic Coltea.

Chiar cu 2-3 ore inainte de culcare, putem sa iesim la o plimbare si sa lasam aparatul de aer conditionat sa functioneze, spun specialistii.

Nu montati aparat de aer conditionat in camera copilului – FALS

„Si copilul poate sa beneficieze in camera sa de aer conditionat, cu conditia ca aparatul sa fie montat cat mai sus pe perete, nu la nivelul biroului, spre exemplu, si sa nu fie setat la o temperatura mai mica de 24 de grade Celsius”, a spus pentru REALITATEA.NET, dr. Elena Latcan, medic ORL la un cabinet din Bucuresti.

Aerul conditionat poate da rinite, sinuzite, otite, anchilozari, nevralgii – ADEVARAT

„Atunci cand nu este utilizat corespunzator – are o temperatura foarte scazuta si bate direct spre noi – aerul conditionat poate sa cauzeze aparitia sinuzitelor, rinitelor, otitelor, bronsitelor, a durerilor de cap si de dinti. De asemenea, poate aparea si inflamarea articulatiilor). Si ochii pot fi afectati, prin inflamatii ale conjunctivei (senzatia de nisip de ochi)”, atentioneaza medicul Danciu.

Odata aparuta, conjunctiva trebuie tratata repede si in nici un caz amanata, deoarece riscam sa se cronicizeze si sa faca puroi. De asemenea, specialistii mai atrag atentia ca aparatul raspunzator cu racirea aerului poate reactiva orice boala cronica.

Ne racorim numai cand aerul conditionat arata 18 grade – FALS

„Cea mai potrivita temperatura in camera este cea de 24 de grade Celsius. S-a constatat ca la aceasta valoare, organismul face trecerea de la o temperatura la alta mult mai usor”, sustine medicul Latcan.

Aerul conditionat poate fi folosit zilnic – ADEVARAT

Medicii specialisti spun ca dispozitivul de racire a aerului poate fi utilizat zi de zi, cu conditia sa nu bata direct spre noi. In cazul conducatorilor auto, este indicat ca acestia sa nu seteze temperatura aerului care vine spre picioare la o valoare foarte mica.

Aerul conditionat tine loc si de hidratare – FALS

„Vara, aerul conditionat nu tine loc si de apa. Chiar daca aparatul racoreste, acest lucru nu inseamna ca nu mai este nevoie sa ne hidratam, mai ales in zilele caniculare. In acest fel, cei 2-3 litri de apa pe zi ne ajuta si la inlaturarea durerilor de cap care apar vara”, ne sfatuiste dr. Elena Latcan.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *