AFM: Pentru realizarea de spatii verzi au fost depuse circa 600 de proiecte, iar aproape 180 sunt finalizate

AFM: Pentru realizarea de spatii verzi au fost depuse circa 600 de proiecte, iar aproape 180 sunt finalizate

Presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Gheorghe Popescu, a declarat, marti, ca in cadrul programului pentru realizarea de spatii verzi au fost depuse circa 600 de proiecte, iar aproape 180 sunt finalizate.

“Ne apropiem de 600 de proiecte, vreo 180 sunt gata, iar restul se afla in diverse etape ale procedurii. Vom continua, chiar daca mai critica unii sau altii, insa este nevoie sa avem si padure, dar si spatii verzi”, a spus Gheorghe Popescu, la conferinta Economia Verde in Romania.

Admitand ca in legatura cu acest program parerile sunt impartite, iar “unii spun ca ar trebui sa fie, altii ca nu ar trebui sa fie, sa avem doar la oras si nu si la tara”, presedintele AFM a explicat ca, pana in 2013, Romania trebuie sa aiba 26 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.

“Ideea este ca pana in 2013 trebuie sa atingem tinta de 26 de metri patrati de spatiu verde pe locuitor, indiferent daca sunt la tara sau la oras si nu judecam spatiul verde pe strazi, pe cartiere, ci pe Romania, in Europa si in lume. Este o norma stabilita, care creeaza conditii de a reduce poluarea si de a avea o viata normala. Cu totii trebuie sa ne implicam pentru a atinge aceasta tinta”, a spus el.

Popescu a fost de acord ca au existat si proiecte in care unii primari au exagerat, uitand scopul real al programului.

“E adevarat ca unii primari au mai exagerat. Intr-adevar, s-au sesizat niste lucruri ca, mizand pe faptul ca primesc niste bani, acestia au cam pierdut din vedere scopul programului – sa tina cont in primul rand de spatiul verde si de copac. Au mai pus locuri de joaca pentru copii, au mai marit aleile, au mai facut si un acces la masina, in sfarsit, una peste alta, noi spunem ca este un program care merita sa continue”, a conchis Gheorghe Popescu.

AFM inregistreaza 165 de proiecte pentru realizarea de spatii verzi in curs de contractare, cu o valoare de 118,942 milioane de lei. In curs de derulare sunt 197 de proiecte, cu o valoare contractata de 146,281 milioane de lei, iar 185 de proiecte au fost finalizate, valoarea totala decontata a acestora ridicandu-se la 108,909 milioane de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente