AFM va finaliza in 2 saptamani analiza proiectelor depuse cu un an in urma pentru crearea de parcuri

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis la solicitarea NewsIn ca va finaliza in circa doua saptamani analiza proiectelor depuse in ultima sesiune din 2008 ce vizeaza programul de realizare de spatii verzi in localitati, bugetul alocat fiind de 200 milioane lei (circa 50 milioane euro).
parc
Este vorba de proiectele care au fost depuse de autoritatile locale in perioada 25 august – 5 septembrie 2008. Ulterior, proiectele aprobate vor fi publicate prin hotarare de Guvern, a mai precizat AFM.

“Bugetul alocat proiectelor aferente sesiunii din 25 august-05 septembrie 2008 este de 200 milioane lei”, potrivit AFM.

Reprezentantii AFM au mai spus ca “o noua sesiune de depunere a proiectelor, pentru anul 2009, in cadrul programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, instituit prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 59/2007, este estimata a se lansa, in jurul datei de 15 august 2009, in functie de rectificarea bugetara din luna iulie 2009”.

Pe 6 iunie, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara ca in iulie va fi lansat proiectul “100% parcuri”, pe care-l pot accesa autoritatile locale.

“Intentionam sa dezvoltam si sa amenajam cel putin 100 de parcuri in orasele si comunele Romaniei “, spunea atunci Nemirschi.

De asemenea, ministrul Mediului anunta ca in august intentioneaza sa lanseze un nou program “Ofensiva padurii”, cu un buget de 25 milioane euro, prin care incepand din septembrie vor putea fi impadurite suprafete importante de teren degradat din sudul tarii.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente