Fiindca a gestionat prost banii europeni Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui are conturile blocate

Fiindca a gestionat prost banii europeni
Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului Vaslui are conturile blocate

Agentia pentru Protectia Mediului, institutie a carui director a fost arestat pentru fapte de coruptie, este executata silit de Administratia Finantelor Publice pentru aproape 300.000 de lei * suma reprezinta finantarea europeana a unui proiect care nu a fost implementat in conditii legale

Administratia Finantelor Publice (AFP) a blocat conturile Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) in vederea recuperarii sumei de 298.267 lei, bani proveniti de la Uniunea Europeana si cheltuiti pentru implementarea unui proiect transfrontalier privind protectia calitatii aerului. Executarea silita a APM se face in baza unui proces-verbal transmis catre AFP de Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in care se arata ca au fost constatate o serie de nereguli in implementarea proiectului respectiv. „Acest proces-verbal este cu titlu executoriu si, in consecinta, am procedat la blocarea conturilor celor de la APM in vederea recuperarii sumelor provenite de la Uniunea Europeana. Pana acum, am recuperat doar 12.000 de lei, descoperiti intr-un cont bancar, in conditiile in care in contul lor din Trezorerie nu se poate umbla pe motiv ca nu au buget de venituri si cheltuieli”, a declarat directorul AFP, Ion Paval.

Suma ce trebuie recuperata de AFP reprezinta partea de cofinantare a UE dintr-un proiect transfrontalier cu Republica Moldova, in valoare de 72.370 de euro, de implementare a unui sistem de monitorizare a calitatii aerului in judet.

In nota explicativa depusa la MRDT, cei de la APM sustin ca proiectul nu a putut fi finalizat in termenul legal prevazut in proiect din cauza Ministerului Mediului, care, in anul 2009, nu a venit cu partea lui de cofinantare la datele stabilite in contract. Directorul APM, Remus Mitrea, a fost arestat preventiv, in noaptea de 11 spre 12 noiembrie, de Tribunalul Iasi, pentru luare si dare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani, fiind acuzat ca pretindea bani de la firme care doreau sa obtina aviz de mediu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente