Prioritatea Guvernului in Delta Dunarii ar trebui sa fie salubritatea, nu aparatele pentru reciclarea deseurilor!

Cine iese mai bine din iarna clientii Dalkia sau centralistii?

Costel Popa (ECOPOLIS): Prioritatea Guvernului in Delta Dunarii ar trebui sa fie salubritatea, nu aparatele pentru reciclarea deseurilor!

Costel Popa, in studiul RFI, la emisiunea Planeta Verde

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca primele aparate pentru reciclarea deseurilor aduse in Romania trebuie montate in Delta Dunarii, la Tulcea, pentru a-i putea incuraja pe turisti sa protejeze mediul. In replica, presedintele ECOPOLIS, directorul general al Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Costel Popa, spune la RFI ca premierul are nevoie de “consilieri mai buni”. “Despre ce vorbim acum, totusi? In Delta Dunarii nu exista deloc sistem de salubritate!”, spune Popa.

“Noi, ca organizatie de protectie a mediului sustinem orice initiativa care poate sa aduca un plus de curatenie in natura, orice initiativa care poate sa duca la o mai mare constientizare si sa nu mai polueze atat de mult. In Romania, peste 50% din populatia tarii nu are servicii de salubritate deloc, nu se ridica nici un gunoi si in special in zona rurala”, declara Costel Popa, la emisiunea Planeta Verde.

“Sigur, domnului Ponta ii place foarte mult ecologia, dar nu stiu cat intelege din ecologie. Ar avea nevoie de consilieri mai buni si de experti mai buni, pentru ca toate aceste chestiuni trebuie dezvoltate intr-un cadru, intr-o politica publica, trebuie sa ne uitam putin si la prioritati. Despre ce vorbim acum, totusi? In Delta Dunarii nu exista deloc sistem de salubritate, nu se ridica nici un gunoi, nu vorbim aici de doze sau de plastic, deci nici un gunoi, iar aceasta este o tragedie, pentru ca Delta Dunarii este o zona protejata UNESCO. Aceasta as vrea sa fie o prioritate pentru Guvernul Ponta. As vrea sa fie o prioritate strategia pentru deseuri in Romania si sa nu mai fim din nou pe ultimul loc in ceea ce priveste reciclarea deseurilor municipale”, spune presedintele ECOPOLIS.

Ambalajele PET si cele de aluminiu vor fi colectate in aparate speciale amplasate in marile lanturi de magazine, iar cetatenii care aduc aceste deseuri vor primi vouchere de cinci bani pe unitate, pentru cumparaturi.

Acordul voluntar privind prevenirea generarii de deseuri de ambalaje si imbunatatirea colectarii si reciclarii a fost semnat luni, la Ministerul Mediului, intre reciclatori, retaileri si minister, in prezenta premierului Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente