Europa de Sud-Est spera ca explorarea gazului natural din Marea Neagra o va ajuta sa diminueze dependenta de gazul rusesc
Europa de Sud-Est spera ca explorarea gazului natural din Marea Neagra o va ajuta sa diminueze dependenta de gazul rusesc
Statele Unite, cel mai mare producator mondial de petrol pana in 2020

Statele Unite vor deveni pana in 2020 cel mai mare poducator mondial de petrol, iar economia americana va fi aproape independenta de importurile de energie, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie (AIE), transmite Bloomberg.

Productia tot mai mare de petrol extras din formatiuni compacte de roci va transforma SUA in cel mai mare producator la nivel mondial pana in 2020, arata AIE intr-un raport care acopera trendurile din sectorul energetic pana in 2035. Noi surse interne de petrol vor limita importurile si vor transforma America de Nord intr-un exportator net pana in 2030.

“Statele Unite, care in prezent importa circa 20% din necesarul de energie, ajung aproape la independenta energetica, evolutie opusa fata de trendurile inregistrate in majoritatea tarilor importatoare de energie”, potrivit AIE.

SUA au acoperit din surse interne 83% din necesarul de energie in primele sase luni, iar pentru intreg anul in curs ar putea consemna cel mai ridicat procentaj incepand din 1991, potrivit datelor Departamentului pentru Energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here