Agentii economici, obligati sa raporteze generarea si gestionarea deseurilor

0
638
Agen?ii economici, obliga?i s? raporteze generarea ?i gestionarea de?eurilor
Agenţii economici, obligaţi să raporteze generarea şi gestionarea deşeurilor
Agentii economici, obligati sa raporteze generarea si gestionarea deseurilor
Agentii economici, obligati sa raporteze generarea si gestionarea deseurilor

Procesul de gestionare a deseurilor implica o mare raspundere din partea agentilor economici, a operatorilor care produc deseuri. Pentru monitorizarea cat mai clara a acestor reziduuri, Agentia de Protectie a Mediului Teleorman informeaza operatorii economici ca pot transmite anchetele statistice privind generarea si gestionarea deseurilor pentru anul 2012.

Situatia trebuie transmisa pe format de hartie, dar si electronic, prin introducerea datelor in sistemul integrat de mediu (SIM).

Operatorii economici, generatorii de deseuri au obligatia de a transmite anual evidenta gestiunii deseurilor, comerciantilor, brokerilor de deseuri si a celor care desfasoara activitati de tratare a acestora, conform prevederilor Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor si ale HG nr. 856/2002 privind evidenta gestiunii deseurilor si pentru aprobarea listei cuprinzand deseurile, inclusiv cele periculoase, cu modificarile si completarile ulterioare.

Data limita pentru transmiterea informatiilor la A.P.M. Teleorman si introducerea acestora in SIM este 30 aprilie 2014, dupa care aplicatia se va inchide, iar datele vor fi prelucrate si transmise catre EUROSTAT (Comisia de Statistica a Uniunii Europene).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.