Agricultorii risca sanctiuni daca insamanteaza soia modificata genetic

Agricultorii risca sanctiuni daca insamanteaza soia modificata genetic
Agricultorii risca sanctiuni daca insamanteaza soia modificata genetic

Directia pentru Agricultura Bistrita-Nasaud a lansat o campanie de informare a tuturor potentialilor cultivatori de soia conventionala in anul 2015, conform unei adrese a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

“Avand in vedere faptul ca in anii agricoli anteriori au fost inaintate mai multe sesizari privind existenta in anumite zone a unor culturi de soia impurificate cu organisme modificate genetic (OMG) si pentru a preintampina astfel de situatii, informam cultivatorii agricoli asupra interzicerii cultivarii de soia modificata genetic si totodata a consecintelor la care se expun in cazul in care se depisteaza astfel de situatii”, se arata intr-un comunicat al Directiei pentru Agricultura.

Directorul executiv Ioan Tabara reaminteste agricultorilor bistriteni ca este interzias cultivarea de soia modificata genetic in spatiul agricol comunitar. “In anul agricol 2015 se va organiza verificarea tuturor parcelelor cultivate cu soia, iar in situatia depistarii unor culturi impurificate cu OMG se vor aplica strict masurile prevazute de legislatie”, atrage atentia seful Directiei Agricole.

Practic, daca va fi depistata o astfel de cultura, aceasta va fi distrusa. In plus, va fi sesizata si Garda de Mediu.
.
Cultivarea soiurilor de soia modificata genetic constituie contraventie si se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare, amenzile fiind cuprinse intre 3.000 si 6.000 lei pentru persoanele fizice si intre 25.000 si 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente