Elena Dumitru, MMSC: „Prioritatea noastra este implementarea conceptului de agricultura durabila”

 Elena Dumitru, MMSC: "Prioritatea noastra este implementarea conceptului de agricultura durabila"
Elena Dumitru, MMSC: „Prioritatea noastra este implementarea conceptului de agricultura durabila”

Secretarul de Stat din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), Elena Dumitru, a participat, astazi, la „Forumul pe agricultura” organizat de Finmedia la Hotel Intercontinental, alaturi de reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai asociatiilor patronale din agricultura, precum si ai societatilor financiare implicate in finantarea marilor investitii din acest domeniu de activitate, potrivit unui comunicat de presa.

Evenimentul a avut ca scop informarea publicului asupra obiectivelor si componentelor principale ale proiectelor derulate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, in vederea promovarii si implementarii conceptului de agricultura durabila, si totodata de a stabili caile de comunicare intre toti actorii implicati in acest sector de activitate.

„Participarea la acest eveniment este util pentru intelegerea faptului ca o agricultura dezvoltata pe baze ecologice trebuie sa se faca tinand cont de provocarile de mediu. Seceta si celelalte fenomene meteorologice periculoase diminueaza an de an productia agricola cu cel putin 30-50% iar emisiile de gaze cu efect de sera sunt responsabile de fenomenul incalzirii globale. In tara noastra emisiile de gaze cu efect de sera (GES) provenind din sectorul agricol reprezinta aproape 15% din totalul emisiilor GES ale Romaniei, fiind un procent care se incadreaza in media europeana a statelor membre UE”, a declarat Elena Dumitru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente