Agricultura ecologica din R. Moldova ramine necompetitiva pe plan international

0
385
România a investit 3 miliarde de euro prin măsurile de agromediu
Agricultura ecologica din R. Moldova ramine necompetitiva pe plan international

Agricultura ecologica din Republica Moldova a inregistrat, in 2011, o suprafata de 0,9% din totalul suprafetei agricole, cu aproximativ 15% mai putin decit tarile din Europa, informeaza MOLDPRES.
Potrivit studiului „Agricultura ecologica in R. Moldova: perspective locale si regionale”, elaborat de catre compania Finasist Consulting la initiativa Organizatiei de Atragere a Investitiilor si Promovare a Exportului din Moldova, anul trecut, doar 3% din exporturile nationale de produse agricole si ale industriei alimentare au fost exporturi de produse agro-alimentare ecologice. Aceasta cifra face ca R. Moldova sa ramina inca necompetitiva pe plan international.

Cu toate acestea, in ultimii ani, suprafetele organice au crescut de la 80 ha la 22 102 ha, iar numarul agricultorilor, care cultiva produse agro-alimentare ecologice, a crescut cu o rata anuala de 41%.

Specialistii sustin ca dezvoltarea agriculturii eco ar creste piata de desfacere cu 20%, dar si posibilitatea investitiilor straine si dezvoltarea durabila a sectorului agricol, in general, noteaza MOLDPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.