Agrofam vrea sa dezvolte la Fetesti un proiect de energie fotovoltaica

Agrofam vrea sa dezvolte la Fetesti un proiect de energie fotovoltaica

Agrofam intentioneaza sa dezvolte, impreuna cu o companie austriaca, un proiect de energie fotovoltaica pe un teren de 50 de hectare pe care il detine la Fetesti, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, proprietarul grupului cu afaceri in agricultura, Stefan Poienaru.

„Detinem un teren de 50 de hectare, care va face obiectul amplasarii panourilor fotovoltaice. Estimam valoarea acestei investitii la peste 50 de milioane de euro si suntem in discutii avansate pentru un parteneriat cu o companie din Austria”, a spus Poienaru.

El a afirmat ca in toamna vor incepe lucrarile de curatare a terenului, iar in primavara anului viitor lucrarile de constructie.

Alta investitie, tot in Ialomita, vizeaza o ferma de ovine cu 20.000 de capete. Proiectul ar putea fi dezvoltat, potrivit lui Poienaru, cu un fond de investitii din Qatar si va costa patru milioane de euro.

„Suntem aproape de o lume care va cumpara in permanenta arme si carne de oaie. Noi nu pricepem la arme, dar sigur ne pricepem la oi, iar zona in care lucram, Balta Ialomitei, este favorabila acestei indeletniciri. Pentru acest proiect am avut deja o prima intalnire cu un fond de investitii din Qatar”, a adaugat el.

Grupul Agrofam, infiintat in urma cu 20 de ani, are o cifra de afaceri de aproximativ 25 de milioane de euro si 350 de angajati.

Potrivit lui Poienaru, valoarea patrimoniului grupului a atins 50 de milioane de euro. Firmele din grup cultiva cereale si plante tehnice pe o suprafata de circa 25.000 de hectare, dar se ocupa si de cresterea animalelor s i comercializarea cerealelor. Acestora li se adauga serviciile agricole alimentare, financiare si industriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *