Bucurestenii se vor simti, timp de o saptamana, intr-o capitala a ciclismului

Bucurestenii se vor simti, timp de o saptamana, intr-o capitala a ciclismului

Incepand de astazi, in Bucuresti se va desfasura un maraton de evenimente dedicate amatorilor de senzatii eco pe doua roti. Bucurestenii se vor simti, timp de o saptamana, intr-o capitala a ciclismului.

Fotograful Andrei Vocurek va arata cum se vede orasul de pe bicicleta prin trei trasee, prin intermediul unei expozitii de fotografie. Rutele alese de artist sunt Cartierul Bonaparte – Kiseleff, Centrul Istoric – Parcul Carol I si Cismigiu – Parcul Circului. Vernisajul evenimentului va avea loc astazi, 10 mai, in Pasajul Universitatii, incepand cu ora 18.00. Fotografiile vor putea fi admirate pe televizoarele din pasaj si ilustra atat peisaje urbane vesele, cat si imagini cu biciclisti.

Maraton pentru o Capitala eco

De asemenea, in acest weekend, pe 13 mai, va avea loc si evenimentul Prima Evadare 2012, care este un concurs prietenos de ciclism. Competitia isi propune sa deschida sezonul maratoanelor pe doua roti intr-o versiune usoara si fara diferente de nivel. Concursul se va desfasura intre Bucuresti si Snagov, prin paduri si drumuri de tara pe o distanta de 55 de kilometri. In fiecare an, evenimentul a fost maratonul cu cel mai mare numar de participanti, respectiv 1.300, in conditii de ploaie.

Maratonul este accesibil, dar se recomanda antrenament inainte, cel putin doua-trei iesiri mai lungi pe teren accidentat, adica drumuri forestiere sau poteci. Totodata, se recomanda o mai mare grija in hidratare, alimentatie si echiparea minima pentru orice ciclist. Traseul este marcat pe toata distanta, are trei zone de alimentare, 10 puncte de control, o zona de start si alta de finish. Mai mult, este asistat de politie si salvare, patrulat de oficialii competitiei si de echipe de fotografi si cameramani. Mai multe informatii pot fi gasite pe site-ul primaevadare.ro

Organizatorii doresc ca prin acest eveniment sa incurajeze un mod de viata sanatos prin practicarea sportului in aer liber. Competitia aduce laolalta atat amator, cat si profesionisti. De asemenea, se urmareste promovarea traseelor si a padurilor din nordul Bucurestiului intr-un mod mai atractiv decat cel al gratarelor. Organizatorii viseaza la un Bucuresti mai curat si mai liber prin folosirea bicicletei.

Comemorarea biciclistilor implicati in accidente

Saptamana viitoare, pe 16 mai, in Bucuresti va avea loc Marsul Tacerii. Iubitorii mersului pe doua roti sunt asteptati la cea de-a doua editie a Marsului Tacerii, prin care sunt comemorati biciclistii care au decedat in urma unor accidente rutiere. Evenimentul va fi organizat in aceeasi zi in mai multe orase din intreaga lume. Prima editie a manifestarii a avut loc in 2003, in White Rock Lake din Dallas, SUA, la initiativa lui Chris Phelan. Ideea a fost preluata si in alte orase, iar acum marsul se desfasoara in zeci de tari de pe toate continentele. Pana acum si-au anuntat participarea la mars peste 250 de orase.

Actiunea se desfasoara in fiecare an in cea de-a treia miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeasi in fiecare tara si anume 19.00, realizandu-se astfel un mars continuu. „Este un mars lent si mai ales tacut. Regula de baza a acestui mars este linistea. Fara claxoane, fara comentarii, fara nici un fel de sunet decat daca este absolut necesar. Tacerea este cea care va insoti acest mars”, a explicat Marian Vulupe, initiatorul manifestarii.

Punctul de intalnire va fi intrarea in Parcul Izvor dinspre Casa Poporului, iar traseul va fi: Parcul Izvor, strada Izvor, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Libertatii, Piata Unirii, Piata Alba Iulia si retur pe Bulevardul Unirii catre Parcul Izvor. Ora de intalnire este 18.30, iar plecarea va fi la ora 19.00. „La fel ca si anul trecut, cred ca o idee buna ar fi sa venim imbracati in alb, ca si evocare a bicicletelor fantoma”, a mai afirmat Marian Vulupe.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente