Ajutoare pentru agricultura ecologica in Ialomita

Ajutoare pentru agricultura ecologica in Ialomita
Ajutoare pentru agricultura ecologica in Ialomita

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Centrul Judetean Ialomita, informeaza ca plafonul total maxim alocat pentru platile anuale suplimentare in anul 2012 celor care au depus cereri de solicitare a ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica pentru anul 2012 este de 7.050.000 Euro (5.727.000 Euro pentru productia vegetala si 1.323.000 Euro pentru cresterea animalelor).

Cererile de solicitare a ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica pentru anul 2013, sprijin acordat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), se depun in perioada 01 septembrie – 15 octombrie 2013. Ajutorul se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in perioada de conversie (de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica).

Beneficiarii ajutorului specific vor putea depune o singura cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatatie din productia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera sau numai pentru o exploatatie din apicultura. Acestia trebuie sa completeze si sa depuna cererea de solicitare a ajutorului specific la centrul judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura pe raza teritoriala unde se afla exploatatia.

In anul 2012, la nivelul Centrului Judetean A.P.I.A. Ialomita, au fot depuse 24 cereri de solicitare a ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, dintre care 19 cereri de plata pentru exploatatii din productia vegetala, respectiv 5 cereri de plata pentru exploatatii din apicultura.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente