Amanare pentru arii protejate

Regia Nationala a Padurilor (RNP) este nevoita sa amane pentru 2009 proiectul privind obtinerea personalitatii juridice pentru parcurile nationale si ariile protejate aflate in administrare.
arii protejate
„Initiativa privind obtinerea personalitatii juridice pentru parcurile nationale si ariile nationale aflate in administrare a fost respinsa de Ministerul Finantelor Publice. Am incercat noi variante, dar tinand cont ca suntem in plina campanie electorala, iar ministerele lucreaza in relanti, cred ca e mai greu de a promova si de a face lobby pentru un proiect. O sa reluam insa, in ianuarie, incercarea noastra de a da personalitate juridica ariilor protejate”, a precizat Oros. Obtinerea personalitatii juridice pentru ariile protejate este necesara pentru atragerea fondurilor europene pe mediu.
Oros a subliniat ca pentru a fi eligibile si in 2009 proiectele ce vizeaza parcurile nationale si pastravariile a fost discutata deja posibilitatea de accesare a fondurilor europene si anul viitor. „Banii proveniti din fondurile europene nu se vor pierde. Ei vor putea fi utilizati si in 2009”, a precizat directorul general al Romsilva. RNP administreaza 22 de parcuri si arii protejate.

Sursa: Universul Padurii

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente