Amanare pentru arii protejate

Regia Nationala a Padurilor (RNP) este nevoita sa amane pentru 2009 proiectul privind obtinerea personalitatii juridice pentru parcurile nationale si ariile protejate aflate in administrare, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Romsilva, Dorel Oros.
arii protejate
„Initiativa privind obtinerea personalitatii juridice pentru parcurile nationale si ariile nationale aflate in administrare a fost respinsa de Ministerul Finantelor Publice. Am incercat noi variante, dar tinand cont ca suntem in plina campanie electorala, iar ministerele lucreaza in relanti, cred ca e mai greu de a promova si de a face lobby pentru un proiect. O sa reluam insa, in ianuarie, incercarea noastra de a da personalitate juridica ariilor protejate”, a precizat Oros. Obtinerea personalitatii juridice pentru ariile protejate este necesara pentru atragerea fondurilor europene pe mediu.
Oros a subliniat ca pentru a fi eligibile si in 2009 proiectele ce vizeaza parcurile nationale si pastravariile a fost discutata deja posibilitatea de accesare a fondurilor europene si anul viitor. „Banii proveniti din fondurile europene nu se vor pierde. Ei vor putea fi utilizati si in 2009”, a precizat directorul general al Romsilva. RNP administreaza 22 de parcuri si arii protejate.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente