Ambasadorul Ungariei despre Roşia Montană: Poziţia Ungariei nu s-a schimbat. Ne opunem proiectului
Ambasadorul Ungariei despre Rosia Montana: Pozitia Ungariei nu s-a schimbat. Ne opunem proiectului

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Fuzes Oszkar, a declarat, vineri, la Aiud, ca pozitia Ungariei privind proiectul minier de la Rosia Montana nu s-a schimbat in niciun fel si ca tara vecina se opune acestui proiect.

Ambasadorul Ungariei despre Rosia Montana: Pozitia Ungariei nu s-a schimbat. Ne opunem proiectului (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Fuzes Oszkar, a spus, intrebat care este pozitia tarii sale referitoare la proiectul de la Rosia Montana, ca “pozitia Ungariei nu s-a schimbat in niciun fel”.

El a adaugat ca Ungaria se opune proiectului minier deoarece considera ca riscurile acestuia sunt mult mai mari decat profitul care ar fi obtinut.

Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Fuzes Oszkar, a participat, vineri seara, la Aiud, la deschiderea Zilelor Culturii Romano-Maghiare, manifestari organizate in premiera in Romania.

Proiectul minier Rosia Montana este dezvoltat de Rosia Montanta Gold Corporation (RMGC), al carei actionar principal este Gabriel Resources.

La Rosia Montana, judetul Alba, se afla cel mai important zacamant de aur din Romania. Acesta, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur si 1.600 de tone de argint, a fost concesionat in vederea exploatarii catre compania RMGC. Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social. Statul, prin firma Minvest Deva, are o participatie de 19,31% in RMGC.

In spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here