Râul Teleorman, poluat cu ţiţei furat. O avarie a scos la iveală instalaţia artizanală improvizată de hoţi
Jiul a devenit groapa de gunoi

„Avem un rau, oare cu ce sa mai aruncam in apa lui?”

n Comisarii Gãrzii de Mediu Hunedoara spun cã fac controale sã-i prindã pe poluatori, insã acestia scapã de lege. In consecintã „E greu sã facem curat” n

Incalzirea brusca a vremii a scos la iveala tone de deseuri care pluteau in apa Jiului. Cu toate acestea, situatia nu pare sa deranjeze pe nimeni din randul autoritatilor locale care pana acum nu au luat nicio masura pentru ca lucrurile sa intre in normalitate.
Gunoaiele au iesit vizibil la suprafata, iar pietrele care, candva, erau pe fundul apei, abia pot fi zarite printre culorile verzi, albe sau maronii ale PET-urilor aruncate in albia raului.

„Dam amenzi, dar pierdem procesele”

Garda de Mediu Hunedoara, insa, e legata la maini. Comisarii spun ca nu ii pot identifica usor pe faptasi, iar mai mult, si putinii cetateni care sunt prinsi ca arunca deseuri in albia raului, scapa de amenzi, cu ajutorul judecatorilor. „Stim clar ca mizeria asta o fac oamenii care locuiesc pe albia apei, in apropierea Defileului Jiului, dar nu-i putem prinde in flagrant. Anul acesta am facut o gramada de drumuri si doi oameni am prins pe dealul de la Hunedoara si am reusit sa-i amendam. Din pacate, insa, am avut si o situatie in care un voluntar ne-a sesizat ca un sofer a aruncat in apa mai multe pahare de plastic si i-am dat amenda acestuia. El a contestat-o si am pierdut procesul, pentru ca instanta a decis sa nu plateasca pentru ca l-a vazut un voluntar si nicidecum eu, un comisar de la Garda de Mediu. In consecinta, e foarte greu sa facem curat”, a spus Cristian Moldovan, comisar sef al Garzii de Mediu Hunedoara. Nu o data, ecologistii au atras atentia asupra acestui fenomen, iar oamenii din aval de Petrosani se plang mereu de deseurile care ii invadeaza. Asta se intampla chiar daca distanta de la izvor la Defileul Jiului, atat pentru Jiul de Est, cat si pentru cel de Est, nu e una forte mare. Nimeni, insa, nu a reusit pana acum, sa faca si curatenie in albiile apelor de munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here