Amenajeaza-ti gradina

Pentru a examina de aproape diferitii paraziti prezenti pe plantele mele, mi-am cumparat o lupa. Datorita acesteia pot descoperi cum diferitele insecte care ataca vegetalele, nu sunt neaparat cele la care te gandesti. Aceasta imi permite de asemenea sa privesc florile mai de aproape si sa observ cat de bine este conceputa natura.

CUM SA INDEPARTEZI FURNICILE

Sunt din ce in ce mai numeroase. Au ros deja radacinile trandafirilor si ataca acum zmeura.Dupa ce m-am documentat pe diferite forumuri, am utilizat diverse mijloace:otetul alb, clei (de prins insecte) la baza trunchiurilor si recent am imprastiat zat de cafea in jurul coacazului.Vom vedea.Daca aveti remedii sa ni le impartasiti si noua, nu ezitati sa o faceti: Ne va face placere sa le aflam.

PLATFORMA DE COMPOST

Atunci cand ea exista deja de 10 ani, eu am descoperit ca o platforma de compost era disponibila in comuna mea.Tariful era de 45 euro tona de compost .

compostAm ajuns la a doua remorca si cu siguranta voi avea nevoie si de o a treia. Platforma de compostaj este alimentata de deseurile verzi aduse de particulari la groapa de gunoi.Pentru a accelera procesul, gramezile de compost mai inalte de 4 m sunt aerisite la baza prin tuburi groase(vezi foto).

Toate tipurile de deseuri verzi sunt utilizate, cunoscut fiind faptul ca nu exista nicio triere facuta la centrul de triere atunci cand vegetalele sunt aduse de catre particulari.Aparent prezenta insecticidelor sau a altor produse chimice nu va distruge calitatea compostului cunoscut fiind faptul ca aceasta reprezinta o proportie slaba in raport cu volumul tratat.Ma indoiesc de asta.Ceea ce este sigur este ca niciodata nu esti mai bine servit decat de catre tine insuti.Am mai multa incredere in compostul pe care il realizez eu insumi.Numai ca, iata, 2 bene (lazi) de compost nu produc destul compost pentru intreaga mea gradina.

Sursa: Jardin ECO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *