Defri??ri ilegale, pagub? forestier? de cinci milioane de euro
5 miliarde de euro a câștigat mafia defrișărilor din România
Ministerul Mediului: Amenzi de 161.000 lei, in doua zile, pentru defrisari ilegale

Mai multi operatori economici din Alba, Arges si Valcea, care se ocupa cu prelucrarea si comercializarea lemnului, au fost amendati, in ultimele doua zile, in urma unor controale ce au vizat in special taierile de padure ilegale, informeaza Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), potrivit Mediafax.

“In total, au fost intocmite 20 procese verbale de constatare a contraventiilor silvice, aplicandu-se amenzi in cuantum de 161.000 lei. Ca masuri complementare, s-a procedat la confiscarea fizica a volumului de 380 de metri cubi cherestea de rasinoase si lemn rotund, precum si la confiscarea contravalorica a unui volum de 411 de metri cubi cherestea de rasinoase si 343 de metri cubi lemn rotund, in valoare totala de 206.000 lei, materiale lemnoase care nu au mai fost gasite la contravenienti”, precizeaza Corneliu Mugurel Cozmanciuc, secretar de stat in MMP.

Controalele au fost efectuate, marti si miercuri, de Directia Control in Silvicultura din Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), impreuna cu delegati ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si Vanatoare si ai serviciilor de combatere a delictelor silvice ale inspectoratelor judetene de politie Alba, Arges si Valcea.

Potrivit MMP, astfel de controale, efectuate in baza Planului Comun de Actiune sustinut alaturi de Ministerul Administratiei si Internelor si intitulat “Scutul padurii”, vor continua, pentru a preveni taierile ilegale de paduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here