Amenzi pentru reciclare ilegala

Amenzi pentru reciclare ilegala
Amenzi pentru reciclare ilegala

In prima luna si jumatate de la inceputul anului nu mai putin de 50 de amenzi au fost date de catre Politia Locala pentru rasturnarea containerelor pentru colectare selectiva a deseurilor, furtul sau imprastierea PET-urilor.

„De la inceputul anului 2015, politistii locali, in baza HCL 79/2002, art, 8 (persoanele fizice si juridice nu au voie sa imprastie gunoiul din recipientul de colectare), au aplicat 50 de amenzi, dintre care 3 avertismente. In aceste cazuri valoarea amenzilor este de 2.100 lei”, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Politiei Locale, Aurelia Bogatu Matei.

Numarul amenzilor date catre hotii de deseuri reciclabile a crescut anul acesta, daca e sa consideram ca pe tot parcursul anului trecut au fost aplicate un numar de 198 de amenzi, dintre care 11 avertismente, potrivit informarii Politiei Locale. Asadar, in nici macar doua luni, numarul amenzilor a atins un sfert din numarul amenzilor date pe intreg parcursul anului trecut. Valoarea sanctiunilor pe anul trecut a fost de 8.015 lei.

„Persoanele care incalca prevederile HCL 79/2002 sunt sanctionate cu amenzi cuprinse intre 40 si 50 lei. Atat in 2014, cat si in acest an, in mai multe cazuri, acolo unde politistii locali au depistat persoane care aveau asupra lor cantitati mari de pet-uri, le-au intocmit celor in cauza actele de constatare dupa care au fost predati la Sectiile de Politie pentru continuarea cercetarilor, iar bunurile au fost predate detinatorului de drept, Serviciul Ecosal”, ne-a mai transmis purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *