Americanii impotriva Agentiei de Mediu

Lipsa de implicare a statului in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera ii revolta din ce in ce mai mult pe cetatenii din SUA
noxe trafic rutier
California impreuna cu alte state ii cer presedintelui Bush sa nu mai evite, prin trucuri birocratice, lupta impotriva incalzirii globale.

California va da in judecata Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) pentru ca ignora, fara motiv, datoriile pe care le are fata de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Aceasta este acuzata ca nu a luat masuri pentru limitarea noxelor provenind de la vapoare si avioane sau de la echipamentele utilizate in constructii si agricultura, conform procurorului general Jerry Brown, citat de Reuters.

Brown a spus ca procesul are misiunea de a forta EPA sa actioneze. Acesta urmeaza altor doua procese similare pe care California impreuna cu alte state le-au intentat agentiei.

California a actionat in judecata EPA pentru lipsa de masuri privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera provenite de la masini si camioane. “Vapoarele, avioanele si echipamentele industriale ard cantitati imense de combustibil fosil, provocand poluarea cu gaze de sera, in timp ce presedintele George W. Bush se eschiveaza folosind diverse trucuri birocratice”, a spus Brown, un recunoscut avocat al apararii mediului inconjurator.

Incercari pentru rezolvarea problemei

Brown a precizat ca a intentat procesul dupa ce a adresat trei petitii Agentiei pentru Protectia Mediului prin care ii cerea sa ia masurile care se impun cu privire la reducerea emisiilor. Nu a primit insa un raspuns favorabil.
“Procesul este tipic pentru procurorul general al Californiei.

Cand nu ii place modul in care luam o decizie asupra unei chestiuni, el apeleaza la justitie si spera sa i se dea dreptate. Uneori ii merge, alteori, nu”, a declarat purtatorul de cuvant al EPA, Jonathan Shradar.

California a cerut in repetate randuri ajutorul altor state

La inceputul acestei saptamani, trei senatori democrati, printre care si Barbara Boxer din California, au cerut demiterea administratorului EPA Stephen Johnson.

Senatorul a declarat ca administratorul agentiei s-ar fi aliat cu poluatorii in ciuda luptei impotriva incalzirii globale si a altor probleme ecologice cu care se confrunta SUA.

Brown si-a aratat dorinta ca in acest din urma proces sa i se alature Connecticut, Oregon, New-York precum si o coalitie a asociatiilor de mediu.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente