Amnezie – Uniunea Europeana uita de angajamentele “verzi”

Reunit in plen la Bruxelles, Parlamentul European a dezbatut in aceasta saptamana concluziile reuniunii Consiliului European de primavara, ce a avut loc la 13 si 14 martie. Parlamentari de toate orientarile politice au criticat in plen lipsa de actiune din spatele angajamentelor luate la reuniune in domenii-cheie cum ar fi incalzirea globala si eficienta energetica.

“DE ACORD DOAR PE HARTIE”. In ceea ce priveste chestiunea preocupanta a incalzirii globale, Comisia Europeana a transformat angajamentele luate de Consiliul de anul trecut in propuneri concrete.

Lucru laudabil, in opinia multor parlamentari, insa deja sunt semne ca statele membre ar vrea sa se sustraga acestor initiative, sa gaseasca modalitati de a le ocoli si de a reduce din costuri. Eficienta consumului de energie a fost un alt subiect fierbinte mentionat deseori mai mult ca un slogan decat ca un imperativ. In draft-ul de concluzii ale summit-ului se vorbea despre un exemplu care trebuie dat de guvernele fiecarui stat membru, care se angajau sa reduca cu 10% consumul de energie, fie facand economie la iluminatul cladirilor oficiale sau folosind automobile cu un consum redus. Concluziile finale nu contin insa aceasta prevedere.

Sursa: Jurnalul National

Articolul precedentROSIA MONTANA – Certificat anulat
Articolul următorOra Pamantului

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente