Andreea Marin vrea mai multe cosuri de gunoi ecologice

Andreea Marin Banica a fost invitata asociatiei MaiMultVerde, joi, 3 iunie, la Palatul Parlamentului, cu ocazia conferintei de sustinere a intro.jpgproiectului “Viata dupa colectare”, ce incurajeaza colectarea selectiva a deseurilor.

Vedeta de televiziune i-a indemnat pe parinti sa-si invete copiii sa colecteze selectiv deseurile, observand ca noile cosuri de gunoi speciale nu sunt amplasate in apropierea parcurilor, pentru a putea fi folosite si de copii. Andreea Marin Banica sustine ca i-a scrias o scrisoare primarului Andrei Chiliman, prin care i-a semnalat acestuia lipsa containerelor pentru colectarea ecologica, iar edilul i-a raspuns suplimentand numarul cosurilor de gunoi ecologice din zona. Cu toate acestea, vedeta sustine ca cosuri de gunoi ar trebui sa fie si la indemana copiilor, pentru a creste noi generatii educate in spiritul colectarii selective.

Pana in 2013 Romania si-a luat angajamentul fata de UE sa sporeasca procentul de deseuri valorificate pana la 60%, iar acest obiectiv nu va fi atins fara implementarea unor sisteme de colectare selectiva la nivelul comunitatilor locale, avand in vedere ca 60% din deseurile de ambalaje sunt deseuri menajere si numai 40% provin de la agentii economici, a mai aratat Andreea Marin Banica.

La evenimentul de la Palatul Parlamentului, gazduit de Sulfina Barbu, in calitate de presedinte al Comisiei pentru administratie din Camera Deputatilor, au participat Dragos Bucurenci, presedintele asociatiei MaiMultVerde, initiatorul proiectului, dar si reprezentanti ai partenerilor si societatii civile. Bucurenci a subliniat faptul ca in 2009 “Viata dupa colectare” a convins peste 2000 de romani sa scrie primarilor si sa le ceara sisteme de colectare selectiva a deseurilor la poarta locuintei, iar pentru 2010, asociatia isi propune sa continue acest demers, avand ca tinta trimiterea a cel putin 5000 de astfel de scrisori catre edili, dar si parlamentari.

In plus, in 2010, Asociatia MaiMultVerde va realiza un film documentar impreuna cu Discovery Channel privind colectarea selectiva a deseurilor si o campanie de informare in scoli si in locuri publice din Capitala.

Sursa: ziare.com

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente