Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj au renuntat la masini timp de o saptamana

0
404

Cei 45 de angajati ai Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj au renuntat sa circule cu autoturismele personale in perioada 16 – 22 septembrie, cu ocazia celei de-a opta editii a „Saptamanii Mobilitatii Europene”, transmite corespondentul NewsIn.
Protectia mediului

Pentru a proteja mediul inconjurator si pentru a da un exemplu comunitatii, cei 45 de angajati ai APM Gorj au venit la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu mijloace de transport in comun.

„In Saptamana Mobilitatii, angajatii de la APM au mers fie pe jos, fie cu bicicleta. Iubitori ai mediului, oamenii mei au vrut sa demonstreze inca o data ca a merge pe jos este foarte sanatos si benefic pentru mediu. Impreuna putem reduce poluarea atmosferica. Imi amintesc un lucru: in perioada in care am fost liceean am mers numai cu bicicleta. Imi mentineam si tonusul si nici nu poluam”, a declarat Gheorghe Fometescu, seful APM Gorj.

In afara de angajatii de la mediu, mai multi reprezentanti ai administratiei publice locale din Gorj au renuntat in aceasta saptamana la masini. Astfel, subprefectul Liviu Andrei si viceprimarul municipiului Targu-Jiu, Ioan Roman Barbuti, au venit la serviciu cu bicicleta.

De asemenea, joi, peste 60 de biciclisti au participat la un mars care a avut ca punct de plecare Liceul nr. 3 din municipiul Targu-Jiu si ca punct terminal sediul Primariei Targu-Jiu. Coloana de biciclisti a fost insotita de echipaje de la Politia Comunitara si Politia Rutiera Targu-Jiu.

Actiunea biciclistilor a facut parte din manifestarile ocazionate de „Saptamana Mobilitatii Europene” si a fost un eveniment ce a avut drept scop incurajarea deplasarii cu mijloace nepoluante si sensibilizarea autoritatilor locale in vederea amenajarii unei piste pentru biciclisti. Marsul a fost organizat de catre Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.