Africa cere „mai putina nedreptate” si renuntarea la dublul standard la summitul de la Copenhaga

0
329

Africa a decis sa prezinte o pozitie comuna la viitorul summit privind schimbarea climatica de la Copenhaga, unde va cere „mai putina nedreptate”, a declarat presedintele Uniunii Africane, Jean Ping, citat de AFP.Africa Proiecte ecologice

„Ceea ce asteptam de la Copenhaga este mai putina nedreptate si renuntarea la dublul standard. Constatam ca pamantul, casa noastra comuna, este amenintat. De cine? De cei care polueaza in mod inconstient si nu vor sa respecte criteriile, in speciale cele stabilite prin protocolului de la Kyoto, iar apoi se intorc impotriva noastra alaturi de ONG-urile lor si ne acuza”, a precizat Ping, in cadrul unei conferinte de presa.

„Suntem de acorda sa salvam planeta prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera. In plus, credem ca cei care nu sunt responsabili de poluare merita sa fie ajutati. Este clar si logic”, a adaugat el.

Africa este continentul care polueaza cel mai putin, potrivit Uniunii Africane, cu numai 3,8% din emisiile de gaze cu efect de sera responsabile cu incalzirea globala, dar este prima victima a schimbarilor climatice.

Continentul negru cere sprijin financiar, in special pentru transferul de tehnologie care vor permite folosirea energiilor curate, si subventii pentru mentinerea padurilor care contribuie la abosrbtia gazelor cu efect de sera.

In plus, Africa vrea realizarea de proiecte pentru a ajuta zonele cel mai puternic afectate de un „mediu mai ostil”.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.