Animalele de la zoo primesc butoaie de bere

CGMB a dat und? verde pentru înfiin?area BioParc Zoo B?neasa

Din ce in ce mai multe animale de la gradinile zoologice primesc diverse lucruri cu care sa se joace si care sa le tina in permanenta active, dupa cum informeaza The Associated Press. Asa se face ca putem vedea leoparzi care rup cutii pline cu fan si carne, girafe care rumega niste fosti pomi de Craciun sau ursi negri care scormonesc in butoaie goale de bere.
animale de la zoo
Aceste programe intitulate „ajutorarea animalelor” fac parte dintr-un proiect de schimbare a principiilor de functionare a gradinilor zoologice, care este sustinut si de catre guvernul american.

Pana nu demult administratiile gradinilor zoologice erau de parere ca animalele sanatoase si ingrijite insemnau animalele care primesc mancare din castroane si care au activitati limitate pentru a nu se rani, iar in timpul iernii acestea erau tinute in cladiri incalzite unde nu prea aveau ce face.

Insa toate aceste decizii aproape ca au dus la imbolnavirea animalelor: „Animalele de la zoo tind sa fie obeze. O problema mult mai mare era faptul ca aceste animale erau inactive din punct de vedere fizic si psihic”, a declarat Tim French, director al programului pentru animale de la Gradina Zoo Roger Williams, din Providence.

Programul a fost conceput in asa fel incat sa se potriveasca fiecarei zone in parte, in functie de clima si diferite alte elemente. De exemplu, la gradinile zoologice din New England, zebrele alearga in jurul oamenilor de zapada, in timp ce tigrii se joaca cu cauciucuri vechi in jurul unor roci incalzite.

„Pe vremuri, unele persoane vedeau aceste activitati ca o suferinta inutila. Dar acum stim mult mai multe de cand am acordat o atentie mai mare necesitatilor animalelor”, a declarat John Linehan, presedintele CEO al gradinilor din New England.

In perioada de iarna ingrijitorii de la Gradina Zoologica Franklin din Boston si-au hranit gorilele prin tavan, intrucat erau tinute captive in camere inchise, in timp ce porcul alergator pe nume Priscilla a avut parte de un regim alimentar cu morcovi si cartofi, ce au fost „livrate” in cutii de carton.

La Gradina Zoologica Roger Williams, ingrijitorii le-au dat de lucru ursilor negri asiatici George si Grace cu un butoi gol de bere. Acesta i-a atras pe cei doi nu numai prin miros dar si prin forma sa care i-a detemrinat pe ursi sa se joace.

Dar programul de ajutorare a animalelor nu inseamna numai distractie si jocuri, uneori inseamna si incercarea de a le distrage atentia cu jucarii pentru a le putea ingriji fara sa fie sedate.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *