Anul acesta va fi demarat programul privind reabilitarea structural-ambientala a cladirilor de locuit.

0
474
Conferinţă internaţională pentru eficienţă energetică la Arad
Conferinta internationala pentru eficienta energetica la Arad

Economia de energie obtinuta prin eficienta energetica este cea mai ieftina resursa de energie si cea mai avantajoasa pentru mediul inconjurator. Anul 2012 aduce pentru domeniul eficientei energetice noi oportunitati de dezvoltare si investitii, atat din partea romanilor cat si a strainilor. Comisia Europeana acorda anul acesta, o atentie deosebita pentru eficienta energetica in constructii si renovari, iar pentru ca, in Romania exista un numar mare de cladiri care necesita reabilitare, o dezvoltare a acestui domeniu este necesara.

Obiectivul general al strategiei sectorului energetic, pentru perioada 2007-2020,este reprezentat de satisfacerea necesarului de energie atat in prezent, cat si pe termen mediu si lung. In Romania, cel mai mare accent se pune momentan, pe reabilitarea termica a cladirilor de locuit. Un proiect finantat pe acest domeniu presupune anveloparea, consolidarea cat si reabilitarea termica a acestora. Guvernul a aprobat sustinerea reabilitarii termice a blocurilor si locuintelor si a decis ca Programului privind reabilitarea termica a blocurilor, sa continue si in 2012. De asemenea, tot anul acesta va fi demarat Programul privind reabilitarea structural-ambientala a cladirilor de locuit. Plafonul total al garantiilor pentru anul 2012, care pot fi emise pentru lucrari de reabilitare structural-arhitecturala a cladirilor de locuit este de 100 milioane de lei, iar pentru reabilitarea termica a blocurilor, este de 200 milioane lei.
ENREG, targul de energie regenerabila si eficienta energetica „contribuie la dezvoltarea acestui sector si implicit la dezvoltarea durabila”, revenind cu cea de-a IV-a editie, intre 25-27 aprilie 2012, la Expo Arad International. Vor fi prezente la targ companii nationale si internationale, care isi vor prezenta produsele, inovatiile si proiectele, reunind interesul comun pe care il au Romania, Serbia si Ungaria pentru energiile regenerabile si eficienta energetica.
In paralel cu targul va fi organizata si A III-a conferinta internationala pentru eficienta energetica in constructii si renovari in Romania si Europa de sud-est, pe data de 25 aprilie 2012. In cadrul conferintei vor fi dezbatute subiecte ca: Eficienta energetica: Problema nr.1 in Politica Romaniei; Factura electricitate 0 Factura caldura 0. Case producatoare de energie; Studiul de impact asupra mediului – instrument pentru masurarea de economisire a energiei; Reabilitarea cladirilor cu energie geotermala, Case Pasive din partea de vest a tarii si altele.
Printre referenti se numara Bojan KOVACIC, The Energy Efficiency Agency of the Republic of Serbia; Jozsef KARPATI, Hungarian Ready House Association; Tudor POPESCU, Consilier Asociatia SUNE; Daniel AMARIEI, „Eftimie Murgu” Universitatea din Resita, Prof. dr. Valeriu A. STOIAN, CivEng, FIStructE, sef departament Inginerie Civila, Universitatea „Politehnica” din Timisoara, Ede ABOS, Presedinte Asociatia de Case Pasive din Romania si altii.
Evenimentul se bucura de sustinerea Ministerului Mediului si Padurilor si al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, iar pana in prezent este sponsorizat de 2 companii importante din Italia, din domeniul energiei solare: Aros Solar Technology si PEV.
Pentru mai multe informatii despre ENREG ENERGIA REGENERABILA, puteti vizita website-ul targului www.enreg-expo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.