Romprest va investi 12 mil. euro in eficientizarea sistemului de colectare selectiva a deseurilor

Romprest va investi 12 mil. euro in eficientizarea sistemului de colectare selectiva a deseurilor

Compania de salubritate Romprest a anuntat marti ca va investi in acest an 12 milioane euro intr-un proiect de eficientizare a sistemului de colectare selectiva a deseurilor, vizand totodata si achizitia de echipamente si pregatirea angajatilor.

Proiectul de eficientizare a sistemului de colectare selectiva, transport si valorificare a deseurilor in vederea reciclarii va fi derulat in perioada 2012 – 2013. Investitia presupune realizarea unei statii de sortare automatizata, prin care va fi redusa depozitarea in rampa cu minim 40%, precizeaza compania, intr-un comunicat.

Totodata, Romprest va continua in acest an programul de investitii in echipamente si de extindere a flotei autovehiculelor aferente activitatilor de salubritate, servicii de facility management si arhitectura peisagera, avand bugetata in acest sens suma de peste cinci milioane euro. Compania a investit in perioada 2001 – 2011 peste 35 milioane euro in flota de 600 de utilaje.

“Alta prioritate este dezvoltarea pe termen lung a potentialului angajatilor, prin continuarea programelor de calificare-recalificare. Romprest are in desfasurare doua proiecte cofinantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. In cadrul primului proiect, in valoare de aproximativ 500.000 euro, vor fi calificati si recalificati in perioada ianuarie 2012 – aprilie 2013, 300 angajati (lucrator utilaje specializate pentru salubrizare, agent dezinfectie, deratizare, dezinsectie, agent de curatare cladiri si mijloace de transport). Cel de-al doilea proiect «Cresterea ocuparii fortei de munca din zona rurala», in valoare de aproximativ patru milioane euro, vizeaza angajarea a 960 de muncitori, in perioada septembrie 2010 – august 2012. Pana in acest moment au fost angajati 930 muncitori”, se precizeaza in comunicat.

Romprest a investit in cei 11 ani de activitate peste 70 milioane de euro in activele societatii, care are in prezent peste 6.000 angajati.

“In acest moment, serviciile noastre se indreapta catre comunitati, unde deservim 45 de consilii locale din toata tara si catre mediul privat, unde asiguram servicii pentru peste 5.000 de agenti economici, cum ar fi Romexpo, Carrefour, Lidl, OMV Petrom, MedLife, BRD, Romtelecom, Orange, RAR, Cosmote”, a declarat, in comunicat, Elena Barabancea, managing department director Romprest.

Compania isi propune in acest an un avans de 25% al cifrei cifrei de afaceri, de la 79 milioane euro in 2011.

Romprest asigura servicii integrate de facility management, servicii de arhitectura peisagera, deratizare, dezinsectie, dezinfectie si salubritate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente