Apa otravita la Garliciu si Ciobanu

0
367

Rezultatele probelor prelevate de Directia de Sanatate Publica din Constanta arata ca in apa din fantani cantitatea de nitrati depaseste limita admisa.apa otravita

Imediat dupa ce digul de la Garliciu – Ciobanu a cedat si mai multe case au fost inundate, medicii de la Directia de Sanatate Publica din Constanta au prelevat probe de apa cele doua localitati afectate de inundatii.

Risc de imbolnavire

„Rezultatele partiale ale analizelor chimice au aratat ca in apa sunt mai multi nitrati decat limita normala admisa”, a declarat Luiza Caruceru, medic primar in Igiena mediului la Directia de Sanatate Publica a judetului Constanta.

Limita admisa de nitrati in apa este de 50 de miligrame pe litru, iar apele fantanilor din Garliciu au 61,33 de miligrame la litru.

La Ciobanu, in apa sunt 53,1 miligrame de nitrati in litrul de apa. „Cantitatile de nitrati ce depasesc normele normale sunt periculoase pentru sanatatea copiilor pana in trei ani. Din cauza apei contaminate, cei mici pot suferi intoxicatii, cel mai mare risc fiind acela de a face -boala albastra-„, a mai precizat Luiza Caruceru.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.