Apple cere de la Intel compoennte cu consum de energie considerabil mai scazut

Apple cere de la Intel compoennte cu consum de energie considerabil mai scazut

Apple a amenintat ca va renunta la Intel ca furnizor de componente daca acesta de urma nu va produce pe viitor cip-uri cu consum de energeie considerabil mai scazut.

Cererea Apple catre Intel de a crea cip-uri cu consum de energie scazut a fost una ferma: in caz contrar Intel nu va mai fi furnizorul companiei Apple. “A fost un adevarat ceas desteptator pentru noi”, a declarat Greg Welch, director al diviziei Ultrabook a Intel, atunci cand a explicat motivele din spatele noului concept al companiei, Ultrabook-ul.

Intel recunoaste ca Ultrabook-ul (un laptop ultra-subtire si ultra-usor, dar cu o puterea de procesare si autonomie mare) este inspirat de 2 produse inovative Apple lansate in ultimii ani, MacBook-ul si iPad-ul.

Ca rezultat al cererii Apple si al necesitatii producerii de cip-uri eficiente din punct de vedere al energiei pentru Ultrabook-uri, Intel urmareste sa reduca continuu consumul de energie al procesoarelor sale.

In ce priveste Ultrabook-urile, prima generatie se va baza pe aritectura Sandy Bridge, in timp ce a doua generatie va fi construita in jurul mult mai rapidelor si eficientelor cip-uri Yvy Bridge, care vor fi disponibile la inceputul lui 2012.

In 2013, Intel urmareste sa reduca si mai mult consumul de energie pentru procesoarele Ivy Brdige, in acelasi timp cu asigurarea unor capabilitati grafice mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *