Aproape 3.500 de voluntari s-au inscris la Iasi pentru campania „Romania prinde radacini”

0
283

Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi au declarat miercuri ca aproximativ 3.500 de voluntari s-au inscris pentru a participa la actiunea de impadurire care va avea loc, vineri, la Iasi, in cadrul campaniei „Romania prinde radacini”, initiata de Realitatea TV.
romania prinde radacini
„S-au inscris voluntari din majoritatea domeniilor de activitate, inclusiv medical, scolar, armata, administratie sau organizatii non-guvernamentale. Ne asteptam ca numarul voluntarilor sa creasca pana vineri, avand in vedere ca pana acum s-au inscris circa 3.500 de persoane”, a declarat purtatorul de cuvant al CJ Iasi, Sebastian Tataru.

Potrivit organizatorilor, voluntarii care vor sa participe la actiunea de la Iasi pot sa se inscrie pe site-ul oficial al organizatiei non-guvernamentale MaiMultVerde sau se pot adresa autoritatilor iesene.

Perimetrul de teren C.A. Rosetti pe care se va realiza plantarea, situat la iesirea din Iasi spre vama Sculeni, prezinta un grad ridicat de alunecare. Intr-o prima etapa, ce se va desfasura vineri, se vor planta peste 25.000 de puieti, pe o suprafata de cinci hectare, urmand a fi folosite specii care asigura regenerarea terenului: pin negru, salcam si salcioara. Actiunile de impadurire vor continua pe o perioada de cinci ani, conform intelegerii intre initiatorii campaniei si autoritatile iesene, in zona fiind disponibila o suprafata totala de peste 20 hectare.

Campania „Romania prinde radacini” a fost initiata de Realitatea TV in toamna anului trecut si se deruleaza in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Organizatia Non-Guvernamentala „MaiMultVerde” si cu sustinerea Petrom. In luna martie, campania se desfasoara in parteneriat si cu consiliile judetene din Ialomita, Dolj si Iasi.

In 2008 au fost plantati peste 75.000 de puieti, cu ajutorul a 5.000 de voluntari. „Romania prinde radacini” a fost declarat cel mai bun program comunitar pe 2008.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.