Aproape 75 de tone de deseuri colectate selectiv de brasoveni, in sase luni, pentru a catiga titlul de… „orasul reciclarii”

Aproape 75 de tone de deseuri colectate selectiv de brasoveni, in sase luni, pentru a catiga titlul de… „orasul reciclarii”
Aproape 75 de tone de deseuri colectate selectiv de brasoveni, in sase luni, pentru a catiga titlul de… „orasul reciclarii”

Brasovenii au raspuns pozitiv campaniei de reciclare lansata de Eco-Rom Ambalaje, Primaria Brasov si societatile de salubritate din orassi, in cele sase luni cat a durat competitia pentru obtinerea titlului de „Oras al recilarii”, au adunat aproximativ 75 de tone de deseuri reciclabile.

Brasovul este candidat alaturi de alte 31 de orase din tara la acest titlu, iar autoritatile brasovene spera ca vor obtine marele premiu pus la bataie, care este destul de tentant: o zona eco wi-fi, respectiv un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet, investitie in valoare de 12.000 euro. Pentru a se masura cantitatile de deseuri reciclate, in municipiul Brasov au fost montate 150 de containere tip „clopot”, in 75 de locatii, destinate colectarii separate a deseurilor de ambalaje. Astfel, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie, cat a durat campania, au fost colectate din aceste containere 17.522 de kg de plastic si metal, 47.514 de kg de hartie si carton si 9.753 de kg de sticla.

„Consider ca aceasta competitie este o buna oportunitate de a constientiza importanta colectarii selective a deseurilor, pentru ca asta inseamna in primul rand o schimbare de mentalitate in ceea ce priveste protejarea mediului inconjurator si , nu in ultimul rand, costuri mai mici pentru serviciile de salubrizare. Speram sa fim pe unul dintre primele locuri in aceasta competitie, pentru ca acest lucru ar fi o confirmarea faptului ca Brasovul este un oras curat, modern si cu cetateni responsabili”, a apreciat primarul George Scripcaru.

In ceea ce priveste desemnarea castigatorilor, care va avea loc pe 18 septembrie, se vor lua in considerare mai multe aspecte. Astfel, primariile inscrise se lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calitatii serviciilor de colectare separata a deseurilor de ambalaje, al celor mai bune „munitii” de constientizare si mobilizare a populatiei pentru a separa deseurile si, in final, al celor mai mari cantitati de deseuri de ambalaje colectate. „In aceasta perioada, suntem in curs de evaluare a tuturor oraselor care au participat la aceasta competitie, iar din echipa de evaluare fac parte atat reprezentanti ai Eco – Rom Ambalaje, cat si ai Institutului de Politic Publice si ai Asociatiilor Municipiilor din Romania. Pe toata perioada campaniei s-a facut o monitorizare a modului de derulare a acesteia in fiecare dintre orasele participante. Primaria Brasov s-a remarcat in acest an prin actiunile de promovare intense in randul populatiei, dar si prin mobilizarea operatorilor de salubritate, toate acestea nu fac decat sa aduca titlul de Orasul Reciclarii mai aproape de brasoveni”, a precizat Miruna Tanase, expert comunicare si marketing, in cadrul Eco-Rom Ambalaje.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente