Ar trebui sa renunt la abonamentul meu la ziar?

newspaperCand imi termin de citit ziarul de duminica, nu ma pot abtine sa gandesc ca tocmai am comis un mare pacat impotriva mediului – toti acei sarmani copaci care au trebuit sa moara pentru ca eu sa ma pot hlizi fara haz citind retete cu guacamole sau liste cu proprietati supraevaluate. Alegerea „verde” ar fi sa citesc ziarul online, nu-i asa?

Cei de la Lantern sunt de aceasta parere dar, diferenta pe care o face pentru mediu un ziar tiparit si unul citit pe internet, este mai mica decat va imaginati. De fapt, sunt experti care sustin ca metoda clasica de tiparire a stirilor, in cele din urma se dovedeste mai eficienta din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Desi Lantern nu este de acord cu unele din presupunerile pe care acestia le fac, merita studiate argumentele lor pentru a intelege mai bine impactul pe care un produs il poate avea asupra mediului.

Pretul hartiei raportat la mediul inconjurator este usor de evaluat: un grup de copaci taiati pentru ziarul de Duminica dimineata. Pentru a produce o tona de hartie de ziar, suficienta pentru aproximativ 280 000 pagini, este necesara materia prima a 12 copaci maturi. Deci sa spunem ca rasfatul tau saptamanal este editia de Duminica a ziarului Minneapolis Star Tribune ce are in medie 172 de pagini si un titraj de 606 698. Aceste numere se traduc prin 4 472 de copaci pe saptamana sau 232 544 de copaci pe an care sunt transformati in hartie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *