Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire

Galben, verde sau rosu, ardeiul este una dintre legumele de sezon cu un continut bogat in saruri, vitamine si alcaloizi si cu efecte benefice asupra organismului uman. Iata cateva motive sa-l consumati crud, in salate sau simplu.
Intarzie imbatranirea

Ardeiul a fost trecut pe lista alimentelor care intarzie procesul de imbatranire a organismului, in special datorita carotenului si a vitaminelor C si E. Aceste elemente au capacitati antioxidante, deci impiedica imbatranirea prematura a celulelor si tesuturilor.

Combate stresul

Ardeiul rosu contine vitamine din grupa B-urilor si, dupa cum bine se stie, aceste vitamine joaca un rol important in activitatea sistemului nervos, combat stresul si surmenajul psihic, stimuleaza capacitatile cognitive.

Calmeaza crampele abdominale

Sucul proaspat de ardei, in combinatie cu sucul de morcovi, este de mare ajutor persoanelor care sufera de crampe sau colici intestinali.

E plin de vitamina C

Datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, ardeiul gras este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului uman. 200 de grame de googsar acopera necesarul zilnic de vitamina C, atat de necesara pentru o imunitate de fier.

Previne cancerul

Ardeiul rosu este unul dintre putinele alimente care contin licopen, o substanta cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, in cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal.

Gogosarul combate lipsa de calciu

Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii se remarca prin continutul de vitamina C , vitamina A si de minerale precum potasiul fosforul si calciul, atat de importante pentru organism. Carentele in asimilarea calciului pot fi corectate prin consumarea sucului de gogosari in amestec cu suc de ardei grasi, in cure de cate o saptamana.

Ardeiul galben, bun pentru ochi

Legumele de culoare galbena si portocalie contin substante antioxidante, precum vitamina C, caroteni si flavonoide. Consumat zilnic, ardeiul galben sau portocaliu reduce riscul aparitiei cancerului. Mai mult, ardeiul galben, rosia previne aparitia bolilor cardio-vasculare si a problemelor legate de vedere. Nutritionistii spun ca mancate regulat, legumele galbene intaresc sistemul imunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *