Argintul, componenta principala a unui nou tip de fertilizant ecologic

Argintul, componenta principala a unui nou tip de fertilizant ecologic
Argintul, componenta principala a unui nou tip de fertilizant ecologic

O companie germana a dezvoltat un nou tip de fertilizant ecologic, acesta avand in compozitie microcomponente de argint. Fertilizantul poate fi folosit atat in agricultura, pentru culturile de fructe, legume si cereale, cat si in domeniul peisagisticii, pe terenuri sportive sau in amenajarea terenurilor de golf.

Fertilizantul contine argint in proportii foarte mici, de 0,01 micrometri. Desi sunt invizibile cu ochiul liber, particulele sunt foarte importante pentru dezvoltarea plantelor. Argintul interactioneaza cu moleculele de clorofila, sporind efectul de fotosinteza. Acest lucru determina cresterea asimilarii de carbohidrati, favorizand dezvoltarea sanatoasa a plantei.

De asemenea, acest fertilizant ecologic stimuleaza productia de fitoalexine, compusi chimici produsi de planta cand este atacata de agenti patogeni. Cresterea numarului de fitoalexine mareste rezistenta plantei la boli.

Produsul poate fi aplicat prin sistemul de irigare, prin picurare sau foliar, direct prin stropirea frunzei plantei. Tratamentul prin pulverizare este posibil cu orice tip de echipament de stropire. Stropirea trebuie repetata la un interval de 10-14 zile. Dozajul normal este de 100 ml/ha.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente