Sustinere pentru Agricultura Ecologica din Romania in anul 2010.doc Sustinere pentru Agricultura Ecologica din Romania in anul 2010

produse-bio11.jpgIn urma consultarilor cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, Asociatia Bio-Romania, anunta existenta unuei strategii pentru sustinerea productiei agricole in sistem ecologic, reglementarea pietei, precum si stimularea cresterii productiei si consumului de alimente certificate ecologic.

In acest sens, putem spune ca exista posibilitatea de sustinere prin intermediul ajutoarelor de stat, politicile sectoriale fiind elaborate impreuna cu reprezentantii operatorilor ecologici din Romania.

Consideram ca discutiile dintre reprezentantii MAPDR si cei ai BIO Romania, referitoare la biotehnologii, la modul de aplicare a acestora, respecta reglementarile nationale si europene cu privire la protectia mediului, la sanatatea plantelor precum si la trasabilitatea produselor.

Asadar, interventiile tendentioase ale unor asa-zisi „ecologisti” in mass-media legate de aceasta tema nu fac decat sa creeze confuzii si neincredere in produsele ecologice in general si in cele romanesti in special.

Mentionam ca puteti obtine informatii avizate accesand site-ul www.bio-romania.org

Mai multe detalii:

Presedinte Asociatia Bio-Romania

Marian Cioceanu

[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *