Asociatia Bio-Romania solicita eliminarea TVA la alimentele de baza certificate bio

0
445
Asocia?ia Bio-România solicit? eliminarea TVA la alimentele de baz? certificate bio
Asociaţia Bio-România solicită eliminarea TVA la alimentele de bază certificate bio
Asociatia Bio-Romania solicita eliminarea TVA la alimentele de baza certificate bio
Asociatia Bio-Romania solicita eliminarea TVA la alimentele de baza certificate bio

Asociatia Bio-Romania solicita autoritatilor eliminarea TVA pentru alimentele de baza certificate bio, respectiv pentru carne, lapte, oua, paine, legume si fructe, argumentand ca bugetul statului nu va avea de suferit deoarece in sistemul agriculturii ecologice nu se poate face evaziune fiscala, iar produsele pot avea preturi aproape similare cu cele provenite din agricultura conventionala.

„Scopul nostru ca asociatie este sa dam romanilor alimente bio si de aceea avem acest parteneriat cu Carrefour Romania pentru distribuirea in reteaua nationala de magazine a produselor bio provenite de la producatori si procesatori, dar si sa schimbam perceptia consumatorilor romani potrivit careia alimentul bio este scump. Am solicitat premierului, Ministerului Agriculturii si celui de Finante ca alimentele de baza certificate bio si anume carnea, laptele, produse lactate, ouale, painea, legumele si fructele sa aiba TVA zero deoarece am demonstrat deja ca, daca materia prima bio din Romania este procesata si distribuita corect in magazinele din Romania, cel putin la vegetale, pretul produselor nu are voie sa depaseasca 10% fata de pretul unui produs similar obtinut in agricultura conventionala”, a declarat presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – „Bio Romania”, Marian Cioceanu.

Potrivit acestuia, romanii considera ca produsele ecologice sunt scumpe intrucat majoritatea sunt aduse din import, Romania exportand mai mult materie prima ecologica si in procente foarte mici produse procesate. „Consumatorii romani au o perceptie corecta ca produsele ecologice sunt scumpe, pentru ca multe sunt aduse din import. Intr-adevar noi dam graul si laptele in Germania si luam biscuitii si iaurtul de la ei, care se vinde de multe ori mai scump decat in Germania”, a subliniat Cioceanu.

In agricultura bio nu se poate face evaziune fiscala
Seful Bio-Romania a afirmat ca in sistemul agriculturii ecologice nu se poate face evaziune fiscala pentru ca nu se poate cumpara nici cel mai mic ingredient la negru deoarece toate produsele trebuie sa fie insotite de certificatele bio. „Noi am venit si cu o alta fundamentare si anume ca in sistemul agriculturii ecologice nu se poate face evaziune fiscala. Nu poti sa ai oameni angajati la negru, pentru ca nu poti sa vinzi sub nicio forma, de la cel mai mic ingredient, materie prima, inputuri sau produse, fara factura si fara acel certificat de produs ecologic. Daca nu are certificat, magazinul nu poate sa il eticheteze. Daca nu avem evaziune fiscala pe lantul productiei alimentului ecologic, bugetul statului nu va fi afectat de eliminarea TVA, iar daca volumul de vanzari va fi mare toate celelalte impozite se vor multiplica si bugetul va fi pe plus”, a explicat Marian Cioceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.